Signatuurleer en typologie van de planten

 

Signatuurleer en typologie van de plant
De signatuurbeschrijving van de plant (het ‘signum‚ betekent teken), zegt iets over de uiterlijke verschijningsvorm van de plant. De uiterlijke kenmerken, zoals kleur, geur, beharing, smaak, structuur en vorm, maar ook de plaats waar de plant groeit geven, aan wat de werking is van de plant. Feitelijk laat de plant ons dus zien wat zijn krachten zijn. Hierbij wordt zowel naar de hele plant als gedeelten ervan gekeken. 
De signatuurleer gaat grotendeels terug op Paracelsus (1493-1541, arts en theoloog uit Zwitserland). Hij stelde dat alle planten op aarde tot nut van de Mensheid zijn. De Schepper zou aan alle planten die geen duidelijke functie als voedsel- of vezelplant hebben, een uiterlijk kenmerk (signatuur) hebben meegegeven dat aangeeft voor welke aandoeningen de plant geschikt is.

Meer weten over de signatuurleer en typologie van de planten? 
Wat de kleuren, vorm,  structuur, geur, smaak, groeiplaats etc. van de plant ons willen vertellen?
Schrijf je dan nu in voor de gratis kennismakingsworkshop ‘Signatuurleer en typologie van de plant’

Via onderstaand formulier kun je deze gratis les aanvragen en zul je spoedig mail van mij krijgen met een download link (in de eerste mail van een reeks van vijf zoals hieronder aangegeven).
Door je aanmelding voor de gratis kennismakingsworkshop ga je automatisch akkoord met een inschrijving voor de nieuwsbrief en zul je als extra bonus naast de nieuwsbrief een vijftal mailtjes krijgen gedurende 12 dagen met signatuur- en typologiebeschrijvingen van vijf verschillende planten. De serie is te herkennen als ‘Signatuurleer en typologie van planten’ en start met de Braam. In deze eerste mail vind je ook de download link voor de gratis kennismakingsworkshop.
Deze serie stopt automatisch na de vijfde mail. Je zult dan wel de nieuwsbrief blijven ontvangen.

Ik wens je veel plezier met het lezen van deze mailtjes en de kennismakingsworkshop.

Lieve groet,
Hanneke de Brouwer
Kruid of zo