Plantencursus Wat groeit er in de paardenwei? – Online

Plantencursus Wat groeit er in de paardenwei? – Online

49,50

Wat groeit er in de paardenwei

Driedelig en inclusief een ruim 150 pagina’s dik E-Book, vol met informatie en beeldmateriaal t.w.v. € 24,95.
En bij iedere les een opdracht en quiz om je kennis te testen.

In en rond de gemiddelde paardenwei groeit en bloeit van alles. Veel nuttige planten, maar er kunnen ook giftige planten groeien, soms met ernstige gevolgen.

Voor veel paardenhouders, maar ook houders van andere grazers, roept dit veel twijfel en onzekerheid op. Ze hebben veel kennis over hun dieren, maar vaak niet over wat er in en rond de weilanden groeit.

Vanuit mijn kruidenkennis en ervaring, maar ook mijn jarenlange kennis en ervaring m.b.t. het houden van paarden heb ik deze online cursus geschreven.

In deze cursus vind je planten die wel en niet geschikt zijn in en rondom de paardenwei.
Ze zijn opgedeeld in zones; veilig (groen), ongewenst en voorzichtigheid is geboden (geel) en vermijden, gevaarlijk (rood). Bij ieder deel vind je een index met de planten die daarin voorkomen. Achterin vind je de complete index.
In les 1 worden de veilige planten besproken.
Les 2 gaat over de planten die ongewenst zijn en waar je voorzichtig mee moet zijn.
In les 3 komen de planten aan bod die je echt moet vermijden. Bij deze laatste les vind je ook een pdf link van het volledige E-Book ‘Wat groeit er in de paardenwei’.

In het blauwe gedeelte vind je overige informatie, conclusies, tips, bronnen en interessante boeken.

Bij de gevaarlijke en te vermijden planten is met een rood X aangegeven welke het meest giftig zijn.

Er zijn ook wat tuinplanten in opgenomen, aangezien deze soms vlakbij een wei staan of daar kunnen gaan groeien. Ook kunnen zij binnen het bereik van het paard komen als deze ontsnapt bij stal/wei/paddock.

Bij een aantal planten is zeer kort wat geschreven over de natuurgeneeskundige werking. In werkelijkheid is die werking breder, maar er is een bewuste keuze gemaakt om dit hier te beperken.

In deze cursus is een zo compleet mogelijke selectie gemaakt met zoveel mogelijk de planten die in Nederland en België redelijk algemeen voorkomen. Er zullen zeker wel planten zijn die niet in deze cursus voorkomen.

Aan het einde van elke les zijn er quizvragen om je kennis te testen. Bij een voldoende goed resultaat krijg je een certificaat dat je na afronden van de laatste quiz boven de quiz kunt downloaden.

Veel plezier met deze cursus!

Let op; je krijgt na betaling een download link per mail. Mijn mailberichten komen nogal eens in de map ongewenste mail of spam terecht. Check deze dus ook!

Hanneke de Brouwer-Boemaars – Kruid of zo

Geïnteresseerd geraakt in de geneeskracht van planten? Dan is de cursus ‘De helende kracht van bomen’ misschien ook wel iets voor je. Een cursus met veel diepgang op het gebied van inhoudsstoffen, geneeskrachtige werking, signatuur, maar ook is er veel aandacht voor de typologie en energetische kant van de boom. Je vindt meer informatie op https://kruidofzo-natuurlijkgezond.nl/?product=jaartraining-verbinden-verdiepen-en-beleven-met-bomen-online

Driedelig en inclusief een ruim 150 pagina’s dik E-Book, vol met informatie en beeldmateriaal t.w.v. € 21,95.
En bij iedere les zijn er opdrachten en een quiz om je kennis te testen.
Aan het einde van de cursus kun je je certificaat downloaden.

Na aanschaf van deze cursus schrijf ik je in op het studentenplatform van Kruid of zo Academy. Daar vind je alle lessen, quizes en het E-Book terug.
De eerste les is automatisch te downloaden na je betaling.

Let op; je krijgt na betaling een download link per mail. Mijn mailberichten komen nogal eens in de map ongewenste mail of spam terecht. Check deze dus ook!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Plantencursus Wat groeit er in de paardenwei? – Online” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.